Company Logo

Language Switcher

Facebook

CLUB MET 2017

 

Beste vriend(in)

 

Het heeft wat langer geduurd dan anders maar de kalender van Assen heeft wat op zich laten wachten…

We zullen dus maar meteen in huis vallen met de grootste nieuwigheid voor 2017. We gaan een 2 in 1 doen. We rijden dit jaar voor 2 verschillende kampioenschappen !

 

1.       Club MET Kampioenschap

 

2.       Open Vlaams Kampioenschap Endurance

 

Voorgaande jaren reden bijna alle Club MET’ers ook de “6-Uren van Spa” zodat het eigenlijk een logische stap was om te proberen deze wedstrijd te integreren in ons kampioenschap. Daar zijn echter voor- en nadelen aan. Voordeel is uiteraard dat je op Spa kan rijden en dat de jaarkost per team iets lager ligt. Nadeel eraan is dat het verplichten om een dure wedstrijd bij op de kalender te zetten niet voor iedereen haalbaar is. Voor de 6-Uren van Spa heb je als piloot bovendien een nationale vergunning nodig wat toch ook een aanzienlijke meerkost is. Bovenop het al enigszins stevige inschrijfgeld…

 

Dus hebben we naar een typisch Belgische oplossing gezocht en het Open Vlaams Kampioenschap Endurance in het leven geroepen !

 

Het Club MET kampioenschap wordt gereden over 5 wedstrijden : 3 x Zolder 1 x Assen en 1 x Spa

 

De teams die Spa niet willen rijden, strijden dan voor de kroon van Vlaams Kampioen Endurance in de wedstrijden op Zolder en Assen. Voor deze 4 wedstrijden volstaat dan een V.M.B.B.-vergunning.

 

Uiteraard strijden de teams die voor de Club MET-titel gaan uiteraard ook mee voor de titel van Vlaams Kampioen Endurance.

 

Voor Spa zorgden onze jarenlange goede contacten met de familie Jupsin ( Bikers’ Days ) ervoor dat we vrij snel akkoord waren over de vorm. Onze reglementen zijn praktisch gelijk zodat het een kleine stap was naar de samenwerking. Dit brengt, zoals eerder aangehaald, wel met zich mee dat alle piloten een nationale BMB-vergunning nodig hebben om Spa te rijden.

 

De benaming van de verschillende klassen is een beetje anders maar daar passen we naar reglement en puntentelling wel een mouw aan. Belangrijkste is dat uw teamnaam die jullie gebruiken in de CLUB MET dezelfde is als tijdens de 6-Uren van Spa.

 

Inschrijven en betalen voor Spa doe je via de Bikers Days’ ( www.6heuresmoto.com/nl )

 

 

 

Club MET kalender 2017            

Donderdag 20 april                         Zolder                  4-Uren race

Dinsdag 9 mei                                   Assen                   3-Uren race

Donderdag 8 juni                             Zolder                  4-Uren race

Zondag 13 augustus                       Spa                        6-Uren race

Donderdag 31 augustus                Zolder                  500 Miles

 

 

Kalender Vlaams Kampioenschap 2017

Donderdag 20 april                         Zolder                  4-Uren race

Dinsdag 9 mei                                   Assen                   3-Uren race

Donderdag 8 juni                             Zolder                  4-Uren race

Donderdag 31 augustus                Zolder                  500 Miles

 

 

Het inschrijfgeld voor de 4 wedstrijden in Zolder en Assen werd vastgesteld op 2.750€

Inschrijven en betalen voor de 4 wedstrijden die in Zolder en Assen worden gereden via www.clubmet.eu . 

 

Onze reglementen blijven quasi identiek aan 2016. Inschrijven kan pas vanaf 15 januari 2017

 

Er is een trainingsdag voorzien in Assen op maandag 8 mei. Inschrijven via www.motorsportschool.be De wedstrijd in Assen is een Type 2 dag ( geluidsniveau ONK ) maar de trainingsdag is een gewone type 3 dag waar dient te worden gereden met dB-killer.

 

Voor de nationale en regionale vergunning kan je terecht bij een club van V.M.B.B. of info via Kurt Vanborm op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of  Sonja Vervoort op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

 

 

 

CLUB MET 2016

 

WOORDJE VAN DE ORGANISATIE…

 

Beste vriend,

 

Eerst en vooral willen we al onze wedstrijdpiloten en hun familie fijne eindejaarsfeesten wensen. Geniet er met volle teugen van … laat jullie nog eens goed vollopen. Daarna kunnen jullie weer beginnen denken aan het volgend raceseizoen.

 

We denken dat we al meer dan 20 jaar bewijzen dat de door ons gekozen manier om te racen nog altijd de juiste is. We hebben altijd ingezet op “racing 4 fun”. De gezelligheid combineren met de nodige drive en competitiegeest. Zonder veel verplichtingen en onbegrijpelijke reglementen. Voor de één al wat moeilijker dan de ander maar meestal lukt dit aardig. We hebben met het toenmalige BMEC eens een zijsprong gemaakt om het allemaal wat competitiever te maken maar dat werd door “onze” jongens genadeloos afgestraft. Zij keerden bijna allemaal de BMEC de rug toe. Het sein voor ons om 2 jaar geleden terug van scratch te beginnen.

 

Maar ook nu moeten we af en toe bijsturen. En dat hebben we ook de afgelopen maanden dan ook gedaan om het voorbestaan van onze endurance-kampioenschappen te verzekeren.

 

We hebben er veel uren over gediscussieerd en de uiteindelijke oplossing is niet ideaal maar zeker wel een heel goed compromis. We zijn in onze discussies uitgegaan van het ontwikkelen van een lange termijnstrategie 2016 - 2018. En die ziet er als volgt uit :

 

CLUB MET           */ Club MET Endurance Challenge : combinatie van moderne motorfietsen Superbike 

 

*/ Club MET Endurance Cup : superbike van de vorige generatie        

 

*/ Club MET Supersport : Supersport van alle generaties maximum 9 jaar oud

 

No Budget Cup */ No Budget Cup Megabikes : Superbikes minimaal 10 jaar oud                                                                              

 

                                */ No Budget Cup : 600 en 600+ van minimaal 10 jaar oud

 

Youngtimer Endurance Cup **

 

                               */ 600 en 600+ van 1990 tot 1999 volgens het oude NBC-reglement

 

                               */ Twin Cup ( in 2016 nog in de NBC )

 

NBC en Club MET zijn eigenlijk 2 dezelfde kampioenschappen, gerund door krek hetzelfde team en dus met dezelfde drive en ingesteldheid. Dus waarom zouden we op bepaalde tijdstippen niet kunnen samen rijden. Op Assen en Croix rijdt de NBC een afzonderlijke wedstrijd, op Zolder rijden NBC en Club MET samen. De MET-jongens rijden dan op hun beurt apart in Assen en Oschersleben. We zijn ervan overtuigd dat dit deels samen gaan van de 2 kampioenschappen in een heel gemoedelijke sfeer zal verlopen. Er zullen inderdaad snelheidsverschillen zijn onder de deelnemers maar dat wil niet zeggen dat dit persé onveilig hoeft te zijn. We rijden per slot van rekening endurance-wedstrijden.  In alle endurance- en sprint-wedstrijden waar ook ter wereld zijn er snelheidsverschillen. En geloof ons maar … er zijn geen PRO’s in de Club MET !! Integendeel … de straffe inter/inter combinaties worden door ons geëvalueerd en indien nodig geweerd. En dan kom nu niet af met “Nicky Dewit” of “Marty Debruyne” als argument want deze jongens zijn een paar jaar geleden zelf als absolute rookie gestart in de NBC !                                                                          Bovendien worden ook de motoren in de NBC alsmaar sneller zoals bv. de Yamaha R6 2006.

 

Races organiseren is en blijft altijd een kwestie om het betaalbaar te houden voor iedereen. En dat is altijd een moeilijke evenwichtsoefening. Zowel voor de organisaties als voor de rijders. We hebben als Motorsportschool Zolder er altijd naar gestreefd om het voor iedereen zo betaalbaar mogelijk te houden en willen dat blijven doen. Maar races blijven organiseren is financieel niet makkelijk. Kijk maar wat er rondom ons gebeurt en je zal zien dat er nog weinig over blijft.

 

Voor rijders is het uitgangspunt meestal simpel…ze willen zoveel mogelijk rijden voor zo weinig mogelijk geld. En liefst dan nog zonder rekening te moeten houden met het geluid. Een wens die meestal lijnrecht staat tegenover wat een organisator kan bieden. Meer rijtijd kost nu eenmaal meer geld. Dus daar brengen de gezamenlijke wedstrijden een oplossing waarbij iedereen wint…

 

De mannen van de NBC rijden veel meer voor evenveel geld                                                                    De mannen van de Megabikes rijden evenveel voor evenveel geld                                                         De mannen van de Club MET rijden evenveel voor een beetje minder geld

 

Bovendien mogen wij melden dat het lidgeld voor alle piloten dit jaar weg valt. Het lidgeld van alle piloten wordt dit jaar betaald door Club MET-piloot Ives Aerts die met zijn bedrijf ARTINAR een sponsoring wilde doen die iets betekende voor iedere piloot…dus “THANK YOU IVES”

 

Verder hebben we, in samenwerking met de Vlaamse Motorrijders Bond (VMBB), een verzekering uitgewerkt voor onze amateur-rijders. Een verzekering die jullie een dekking geeft voor alle wedstrijden EN alle dagen vrij rijden op circuit in gans Europa. Bovendien hebben we er voor gezorgd dat je niet naar de dokter hoeft! Dus deze kosten vallen volledig weg. Alle info m.b.t. de verzekering vind je in bijlage. Niettegenstaande dit een aanbod is vanuit VMBB is de verzekering ook af te sluiten door Walen en Nederlanders.                                                                                                                                      Voor aansluiting en formulieren kan je, naast alle VMBB-clubs, ook terecht bij Sonja Malfroy van de fotoservice ( Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. ). Zij regelt met plezier de aanvraag voor jullie.

 

We hebben de verzekering nog niet willen verplichten omdat we weten dat dit niet bij iedereen in goede aarde valt maar je zou wel heel erg dom zijn als je het niet zou doen. Wij hebben er zelf niets aan maar jijzelf en je familie alleszins wel…heel veel zelfs.

 

Voor onze sprinters uit de Van Zon Sprint Series verandert er in 2016 weinig qua inschrijving. Ook voor jullie blijft het inschrijfgeld gelijk aan dat van 2015. Dus 190€ als je wedstrijd per wedstrijd inschrijft en 800€ ( 160€ per wedstrijd ) voor het ganse seizoen. Ook jullie kunnen een voordelige verzekering afsluiten maar let wel … de VZS-verzekering dekt alleen vrij rijden in België. Als je de dekking vrij rijden ook wil in Europa moet je een gecombineerde verzekering nemen.

 

 

 

Om ontgoochelingen te voorkomen … op 3, 4 en 23 mei zijn er trainingsdagen in Assen voorzien. Deze dagen zijn wel met originele uitlaten.

 

 

 

Happy NewYear and … lots of trackfun in 2016

 

Ivan, Droes & Hans

 

 

 

 

 

** naam van het kampioenschap moet nog worden vastgelegd.

 

BERICHT - 23 DAYS AND COUNTING ...

CLUB MET … 23 days and counting…

Nog een dikke 3 weken en de eerste wedstrijd van de nieuwe Club Met gaat van terug van start. Tijd om effe Hans Van de Ven een paar vragen onder zijne neus te duwen.

Tevreden van de inschrijvingen tot nu toe ?

Hans Van de Ven : " We zitten nog niet aan de beoogde 30 teams voor 2013 maar we zitten alleszins al in de goede richting. Ik weet dat er nog een aantal jongens op zoek zijn naar een teammaat en zo. Het zal dus wel lukken. Voor mij is dit in de eerste plaats terug een lange termijnproject. We moeten eigenlijk terug van 0 gaan opbouwen maar ik ben ervan overtuigd dat het goed komt en dat we met de Club MET terug de succesformule van vroeger gaan hebben. Alleen de formule van de Trophy waarbij een team met één motorfiets rijdt van de vorige generatie slaat nog niet echt aan. Maar ook dat komt wel goed hé…"

Waarom de "10 minuten in de pits"-regel ?

Hans Van de Ven : " Hoofdreden is eigenlijk om de mannen uit de Trophy ook de kans te geven om mee te dingen voor de algemene zege. En ook om het allemaal weer wat relaxter te laten verlopen in de pitlane. Bijkomende reden is ook om aan de vrije tijdsrijders die niet over een heel team beschikken de kans te geven om mee te doen zonder gelijk afgestraft te worden in de pitstops."

Je bent afgestapt van de bandenregel. Waarom ?

Hans Van de Ven : " We hadden een goed systeem uitgewerkt waarbij we samen met de importeurs van Michelin, Pirelli en Bridgestone een heel concurrentiële verkoopprijs hadden afgesproken. Bovendien boden deze merken ook een mooie prijzenpot aan aan de deelnemers. Maar dan wordt de markt overspoelt met banden die van "ikweetniewaar" komen aan prijzen waaraan wij niet eens kunnen aankopen. En dan zit je daar met je scherpe prijs… Bovendien zijn er ook wel wat rijders die hier en daar een gratis setje banen krijgen. En die moeten in ons systeem dan rekening houden met toch weer een meerkost. Dus geen verplichting meer om banden bij de organisatie te kopen. Diegenen die het wel doen genieten nog steeds van een goede prijs en maken kans op gratis banden tijdens het feestje aan het einde van de dag."

Hoe moeten we het niveau van de nieuwe Club MET inschatten ?

Hans Van de Ven :" Eigenlijk is het heel grappig. Ik krijg gasten aan de lijn die me zeggen dat ze niets kunnen komen doen in de Club MET omdat ze MAAR 1'45'' rijden (…) Maar dan krijg ik iets later een rijder aan de lijn die twijfelt om in te schrijven omdat hij vreest dat er geen tegenstand gaat zijn… Soms weet ik het zelf niet meer. Nu om dit moment ziet het er schitterend uit.  Het wordt echt terug de MET van vroeger. Zonder sterren maar met veel plezier op en naast de baan. Verassend toch wel is het grote aantal Franstalige teams die afkomen. Ook altijd leuk. Maar eigenlijk is de Club MET er voor iedereen die de snelle groep uit het vrij rijden is ontgroeid en die samen met wat maten plezier wil komen maken…niks meer of niks minder.

Afspraak op 11 maart op Circuit Zolder voor de eerste wedstrijd van de Club MET … 20 jaar na de eerste !

KLASSEMENT 2013

Via de link hieronder kan je het klassement 2013 downloaden :

Klik hier om het klassement te downloaden

BERICHT - Bandenverkoop

BANDENVERKOOP VIA DE ORGANISATIE NIET LANGER VERPLICHT !

Beste vriend,


De afgelopen weken is er heel wat afgebeld en gemaild over de verplichting om banden te kopen via de racing service van de Club MET.
Wij hadden de voorbije maanden met Michelin, Pirelli en Bridgestone goed deals kunnen maken om de banden aan te bieden tegen een heel scherpe racing prijs.

Verder lezen: BERICHT - Bandenverkoop

PartnersBooks!
Shop!

Powered by Joomla!®. Designed by: free joomla templates 1.7  Valid XHTML and CSS.