Company Logo

Language Switcher

Facebook

Club MET 1993 - 2013

Ik herinner me het nog alsof het gisteren was … Ik had met samen met Herman Verboven ingeschreven bij MOVIA om een gans seizoen Endurance-koers te rijden. We stonden klaar om naar Dijon te vertrekken toen er een brief in bus viel … Dijon afgelast ! Die gast van Movia verdween daarna spoorloos met iedereen zijn centen.

 

Om het allemaal nog enigszins te redden besloot ik dan om samen met Herman en de Wim van Wim Motors maar een paar koerskes te organiseren in Zolder. We lieten iedereen die aan Movia betaald had gratis rijden en door een goede samenwerking met MotorWeek probeerden we nieuwe rijders te vinden. Je kon dat toen niet vergelijken met nu … in die tijd vezen we de spiegels en de nummerplaat van onze motor en gingen we racen. Op Michelin Macadam of zoiets … banden waarmee je op de straat gemakkelijk 30.000km kon doen ! Maar wat een lol dat we hadden !

Je kon toen zelfs nog de koers winnen als je 1’56’’ draaide in Zolder. En om je een idee te geven … in die tijd draaide Eddy Geudens ( jawel DE Eddy Geudens ) ook maar rondjes 1’56”.

Om 19 jaar later en op zijn pensioengerechtigde leeftijd 1’36” te draaien…

20 seconden op 20 jaar … als dat geen reden is om te vieren !!??

Dus starten we in 2013, na 3 jaar terug met de Club MET. Een soort revival, net als vroeger maar een beetje anders en een beetje plezanter.

Het is nog altijd de bedoeling de jongens uit de snelle groep van het vrij rijden aan het racen te krijgen. De jongens die elkaar op donderdag tegen komen en die gaan denken om samen te gaan rijden in competitieverband. Just for fun.

Zo is er niet alleen plezier op de piste maar ook achteraf waar er na iedere wedstrijd een feestje is waarbij een hele boel leuke prijzen worden verloot onder alle deelnemers ( gratis banden, VIP-tickets,… )

Bovendien betalen piloten die rijden in een team van 3 piloten ( minstens 7 uur circuittijd per dag ) ongeveer hetzelfde als een dagje vrij rijden maar rijden meer.

140€/u voor een dag vrij rijden – 152€/uur voor een ganse dag enduranceracen. Zeg nu zelf…

Toppers die internationaal actief zijn worden uitgesloten…al de rest, vergunning of niet, is welkom ! Oude knarren van toen zeker…

Dus aarzel niet en begin al maar te zoeken naar een paar maten om mee te doen !

 

Sportieve groeten,

Hans Van de Ven

PartnersBooks!
Shop!

Powered by Joomla!®. Designed by: free joomla templates 1.7  Valid XHTML and CSS.