BERICHT - 23 DAYS AND COUNTING ...

  • Afdrukken

CLUB MET … 23 days and counting…

Nog een dikke 3 weken en de eerste wedstrijd van de nieuwe Club Met gaat van terug van start. Tijd om effe Hans Van de Ven een paar vragen onder zijne neus te duwen.

Tevreden van de inschrijvingen tot nu toe ?

Hans Van de Ven : " We zitten nog niet aan de beoogde 30 teams voor 2013 maar we zitten alleszins al in de goede richting. Ik weet dat er nog een aantal jongens op zoek zijn naar een teammaat en zo. Het zal dus wel lukken. Voor mij is dit in de eerste plaats terug een lange termijnproject. We moeten eigenlijk terug van 0 gaan opbouwen maar ik ben ervan overtuigd dat het goed komt en dat we met de Club MET terug de succesformule van vroeger gaan hebben. Alleen de formule van de Trophy waarbij een team met één motorfiets rijdt van de vorige generatie slaat nog niet echt aan. Maar ook dat komt wel goed hé…"

Waarom de "10 minuten in de pits"-regel ?

Hans Van de Ven : " Hoofdreden is eigenlijk om de mannen uit de Trophy ook de kans te geven om mee te dingen voor de algemene zege. En ook om het allemaal weer wat relaxter te laten verlopen in de pitlane. Bijkomende reden is ook om aan de vrije tijdsrijders die niet over een heel team beschikken de kans te geven om mee te doen zonder gelijk afgestraft te worden in de pitstops."

Je bent afgestapt van de bandenregel. Waarom ?

Hans Van de Ven : " We hadden een goed systeem uitgewerkt waarbij we samen met de importeurs van Michelin, Pirelli en Bridgestone een heel concurrentiële verkoopprijs hadden afgesproken. Bovendien boden deze merken ook een mooie prijzenpot aan aan de deelnemers. Maar dan wordt de markt overspoelt met banden die van "ikweetniewaar" komen aan prijzen waaraan wij niet eens kunnen aankopen. En dan zit je daar met je scherpe prijs… Bovendien zijn er ook wel wat rijders die hier en daar een gratis setje banen krijgen. En die moeten in ons systeem dan rekening houden met toch weer een meerkost. Dus geen verplichting meer om banden bij de organisatie te kopen. Diegenen die het wel doen genieten nog steeds van een goede prijs en maken kans op gratis banden tijdens het feestje aan het einde van de dag."

Hoe moeten we het niveau van de nieuwe Club MET inschatten ?

Hans Van de Ven :" Eigenlijk is het heel grappig. Ik krijg gasten aan de lijn die me zeggen dat ze niets kunnen komen doen in de Club MET omdat ze MAAR 1'45'' rijden (…) Maar dan krijg ik iets later een rijder aan de lijn die twijfelt om in te schrijven omdat hij vreest dat er geen tegenstand gaat zijn… Soms weet ik het zelf niet meer. Nu om dit moment ziet het er schitterend uit.  Het wordt echt terug de MET van vroeger. Zonder sterren maar met veel plezier op en naast de baan. Verassend toch wel is het grote aantal Franstalige teams die afkomen. Ook altijd leuk. Maar eigenlijk is de Club MET er voor iedereen die de snelle groep uit het vrij rijden is ontgroeid en die samen met wat maten plezier wil komen maken…niks meer of niks minder.

Afspraak op 11 maart op Circuit Zolder voor de eerste wedstrijd van de Club MET … 20 jaar na de eerste !