CLUB MET 2016

  • Afdrukken

 

WOORDJE VAN DE ORGANISATIE…

 

Beste vriend,

 

Eerst en vooral willen we al onze wedstrijdpiloten en hun familie fijne eindejaarsfeesten wensen. Geniet er met volle teugen van … laat jullie nog eens goed vollopen. Daarna kunnen jullie weer beginnen denken aan het volgend raceseizoen.

 

We denken dat we al meer dan 20 jaar bewijzen dat de door ons gekozen manier om te racen nog altijd de juiste is. We hebben altijd ingezet op “racing 4 fun”. De gezelligheid combineren met de nodige drive en competitiegeest. Zonder veel verplichtingen en onbegrijpelijke reglementen. Voor de één al wat moeilijker dan de ander maar meestal lukt dit aardig. We hebben met het toenmalige BMEC eens een zijsprong gemaakt om het allemaal wat competitiever te maken maar dat werd door “onze” jongens genadeloos afgestraft. Zij keerden bijna allemaal de BMEC de rug toe. Het sein voor ons om 2 jaar geleden terug van scratch te beginnen.

 

Maar ook nu moeten we af en toe bijsturen. En dat hebben we ook de afgelopen maanden dan ook gedaan om het voorbestaan van onze endurance-kampioenschappen te verzekeren.

 

We hebben er veel uren over gediscussieerd en de uiteindelijke oplossing is niet ideaal maar zeker wel een heel goed compromis. We zijn in onze discussies uitgegaan van het ontwikkelen van een lange termijnstrategie 2016 - 2018. En die ziet er als volgt uit :

 

CLUB MET           */ Club MET Endurance Challenge : combinatie van moderne motorfietsen Superbike 

 

*/ Club MET Endurance Cup : superbike van de vorige generatie        

 

*/ Club MET Supersport : Supersport van alle generaties maximum 9 jaar oud

 

No Budget Cup */ No Budget Cup Megabikes : Superbikes minimaal 10 jaar oud                                                                              

 

                                */ No Budget Cup : 600 en 600+ van minimaal 10 jaar oud

 

Youngtimer Endurance Cup **

 

                               */ 600 en 600+ van 1990 tot 1999 volgens het oude NBC-reglement

 

                               */ Twin Cup ( in 2016 nog in de NBC )

 

NBC en Club MET zijn eigenlijk 2 dezelfde kampioenschappen, gerund door krek hetzelfde team en dus met dezelfde drive en ingesteldheid. Dus waarom zouden we op bepaalde tijdstippen niet kunnen samen rijden. Op Assen en Croix rijdt de NBC een afzonderlijke wedstrijd, op Zolder rijden NBC en Club MET samen. De MET-jongens rijden dan op hun beurt apart in Assen en Oschersleben. We zijn ervan overtuigd dat dit deels samen gaan van de 2 kampioenschappen in een heel gemoedelijke sfeer zal verlopen. Er zullen inderdaad snelheidsverschillen zijn onder de deelnemers maar dat wil niet zeggen dat dit persé onveilig hoeft te zijn. We rijden per slot van rekening endurance-wedstrijden.  In alle endurance- en sprint-wedstrijden waar ook ter wereld zijn er snelheidsverschillen. En geloof ons maar … er zijn geen PRO’s in de Club MET !! Integendeel … de straffe inter/inter combinaties worden door ons geëvalueerd en indien nodig geweerd. En dan kom nu niet af met “Nicky Dewit” of “Marty Debruyne” als argument want deze jongens zijn een paar jaar geleden zelf als absolute rookie gestart in de NBC !                                                                          Bovendien worden ook de motoren in de NBC alsmaar sneller zoals bv. de Yamaha R6 2006.

 

Races organiseren is en blijft altijd een kwestie om het betaalbaar te houden voor iedereen. En dat is altijd een moeilijke evenwichtsoefening. Zowel voor de organisaties als voor de rijders. We hebben als Motorsportschool Zolder er altijd naar gestreefd om het voor iedereen zo betaalbaar mogelijk te houden en willen dat blijven doen. Maar races blijven organiseren is financieel niet makkelijk. Kijk maar wat er rondom ons gebeurt en je zal zien dat er nog weinig over blijft.

 

Voor rijders is het uitgangspunt meestal simpel…ze willen zoveel mogelijk rijden voor zo weinig mogelijk geld. En liefst dan nog zonder rekening te moeten houden met het geluid. Een wens die meestal lijnrecht staat tegenover wat een organisator kan bieden. Meer rijtijd kost nu eenmaal meer geld. Dus daar brengen de gezamenlijke wedstrijden een oplossing waarbij iedereen wint…

 

De mannen van de NBC rijden veel meer voor evenveel geld                                                                    De mannen van de Megabikes rijden evenveel voor evenveel geld                                                         De mannen van de Club MET rijden evenveel voor een beetje minder geld

 

Bovendien mogen wij melden dat het lidgeld voor alle piloten dit jaar weg valt. Het lidgeld van alle piloten wordt dit jaar betaald door Club MET-piloot Ives Aerts die met zijn bedrijf ARTINAR een sponsoring wilde doen die iets betekende voor iedere piloot…dus “THANK YOU IVES”

 

Verder hebben we, in samenwerking met de Vlaamse Motorrijders Bond (VMBB), een verzekering uitgewerkt voor onze amateur-rijders. Een verzekering die jullie een dekking geeft voor alle wedstrijden EN alle dagen vrij rijden op circuit in gans Europa. Bovendien hebben we er voor gezorgd dat je niet naar de dokter hoeft! Dus deze kosten vallen volledig weg. Alle info m.b.t. de verzekering vind je in bijlage. Niettegenstaande dit een aanbod is vanuit VMBB is de verzekering ook af te sluiten door Walen en Nederlanders.                                                                                                                                      Voor aansluiting en formulieren kan je, naast alle VMBB-clubs, ook terecht bij Sonja Malfroy van de fotoservice ( Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. ). Zij regelt met plezier de aanvraag voor jullie.

 

We hebben de verzekering nog niet willen verplichten omdat we weten dat dit niet bij iedereen in goede aarde valt maar je zou wel heel erg dom zijn als je het niet zou doen. Wij hebben er zelf niets aan maar jijzelf en je familie alleszins wel…heel veel zelfs.

 

Voor onze sprinters uit de Van Zon Sprint Series verandert er in 2016 weinig qua inschrijving. Ook voor jullie blijft het inschrijfgeld gelijk aan dat van 2015. Dus 190€ als je wedstrijd per wedstrijd inschrijft en 800€ ( 160€ per wedstrijd ) voor het ganse seizoen. Ook jullie kunnen een voordelige verzekering afsluiten maar let wel … de VZS-verzekering dekt alleen vrij rijden in België. Als je de dekking vrij rijden ook wil in Europa moet je een gecombineerde verzekering nemen.

 

 

 

Om ontgoochelingen te voorkomen … op 3, 4 en 23 mei zijn er trainingsdagen in Assen voorzien. Deze dagen zijn wel met originele uitlaten.

 

 

 

Happy NewYear and … lots of trackfun in 2016

 

Ivan, Droes & Hans

 

 

 

 

 

** naam van het kampioenschap moet nog worden vastgelegd.